ProfileProfile PhonePhone Каталог товаров

Що потрібно в пологовому будинку?

Що потрібно в пологовому будинку?

Поради мами

Вагітність у самому розпалі і настає час, коли потрібно задуматися про те, що ж потрібно молодий матусі і малюкові в перші дні спільного життя. 

Найкраще в пологовий будинок зібратися завчасно і покласти необхідні речі в невеликі пакети, щоб будь-яку річ можна було легко знайти і дістати. Про найнеобхідніші речі можна розпитати лікаря, який буде приймати пологи, але в будь-якому випадку всіх дрібниць він не врахує. 

Отже, приступимо.

 

Документи: 

1) Обмінна карта, видана в ЖК. У ній міститься вся інформація про породіллю, про її наборі ваги, скаргах, приблизні розміри плоду, динаміка його росту та інша необхідна інформація для лікаря, який буде приймати пологи. У обмінній карті також вказуються результати флюорографії членів сім'ї і тих, кого молода мама хотіла б бачити в пологовому будинку. У моїй обменке були результати флюорографії мого чоловіка і мами, вони ж були присутні на пологах. А у свекром не було довідок про зроблену флюорографії, тому їх в пологовий будинок не пустили. 

2) Паспорт, ІНН та їх копії потрібні відразу при надходженні в пологове відділення для заповнення медичної звітності. 

3 ) Якщо пологи будуть проходити в платному медичному закладі, то контракт на пологи. Це юридичний документ, в якому обумовлені всі права, обов'язки і відповідальність сторін. Майбутній мамі потрібно ретельно вивчити його, перш ніж підписувати такий важливий документ. Відповідно до цього контракту, у момент надходження в пологовий будинок повинна бути оплачена квитанція. 

Речі мамі: 

1) Одяг, в якій мама буде народжувати. Я народжувала влітку, тому мені було комфортно в легкій нічній сорочці великого розміру. На весь час, який я провела в лікарні, мені знадобилися два халата, величезна чоловіча сорочка і сорочка для матусь з розрізами для годування малюка. Весь одяг потрібно випрати дитячим порошком і пропрасувати. 

2) Гумові шльопанці. Легкі, комфортні, швидко сохнуть, в них зручно як пересуватися по лікарні, так і сходити в душ. 

3) Книжку, яку цікаво буде почитати і в період легких сутичок, і після пологів, коли дитина спить. Я взяла Комаровського Є.О. "Здоров'я дитини і здоровий глузд його і родичів ". Дуже цікава книга, яку написав лікар-педіатр. Універсальних порад на всі випадки життя в ній немає, але автор дає відповіді на питання, що для дитини добре, а що погано, рекомендації дозволяють прийняти правильні рішення, а також поради, необхідні для зміцнення нервової системи і виховання мам, тат, бабусь і дідусів . Комаровський дуже цікаво пише про загартовування малюка, введення першого прикорму, температурі в дитячій кімнаті і багато-багато іншого. Я не з усіма його рекомендаціями згодна, але в цілому, книга варта того, щоб її прочитати. 

4) Гігієнічні чи післяпологові прокладки. 

5) Одноразові труси - ідеальні в післяпологовий період. Вони дуже легко пропускають повітря до ніжної шкіри й особливо важливі для загоєння операційних швів. Можуть бути як безрозмірними, так і певних розмірів. Використані труси просто викидають. Мені вистачило упаковки з 5 штук. 

6) Крем для загоєння тріщин на сосках: Purelan, B?bchen, Бепантен або будь-який інший крем, який сприяє швидкому загоєнню і відновленню ніжної шкіри сосків і безпечний для малюка. Цей же крем добре використовувати для ніжної шкіри під підгузник. 

7) Бюстгальтер для годуючих мам з відкривається чашечкою, прокладки в бюстгальтер: можуть бути одноразові і багаторазові. Для пологового будинку краще взяти одноразові, після закінчення деякого часу (використання пачки, встановлення зрілої лактації), можна буде судити про те, чи має сенс купувати багаторазові прокладки. Мені прокладки потрібні були перші 2 місяці, поки встановлювалася лактація. Зараз я їх використовую тільки в дорозі, коли знаю, що не зможу погодувати (зцідити молоко) 6-7 годин. 

8) Одноразові пелюшки. Мені вистачило 5 штук. 

9) Предмети туалету: зубна паста, щітка, гребінець, шампунь, мило (я брала рідке), туалетний папір, крем для обличчя і тіла, дезодорант без запаху (малюкові може не сподобатися) . Також мені знадобилася косметика для виписки. 

9) Шкарпетки 2 пари. 

10) Посуд, електричний чайник або термос, чайні пакетики, цукор. 

11) Постільна білизна. У пологовому будинку зазвичай видають білизна, але набагато комфортніше спати на своїй білизні. 

12) Відвар трав для пологів. Дуже хороший відвар золототисячника зонтичного. Для його приготування потрібно взяти 
10 - 15 г трави і залити 200 мл окропу, дати настоятися. Приймати під час пологів (я пила як чай). Він діє як збуджуючий і зміцнюючий засіб. 

13) Одяг для виписки. Найкраще виміряти обсяг стегон і об'єм грудей, якщо обсяги не сильно збільшилися, то можна взяти відповідну добеременную одяг. Якщо ж обсяги збільшилися, то краще купити які-небудь нарядні речі, які можна паплюжити, як на останніх термінах вагітності, так і після. Я купила білі лляні штани на широкій поясний гумки та тягнеться довгу футболку. Мені було зручно як фотографуватися при виписці, так і зустрічати гостей. 

14) Дрібні гроші. 

15) Мобільний телефон, якщо в лікарні це не заборонено. 

Для малюка : 

1) Пелюшки 5 штук. Я брала 2 байкові і 3 бавовняні заздалегідь випрані дитячим милом або порошком і пропрасовані. 

2) Льолі, повзунки, шапочки, шкарпетки також заздалегідь випрані і пропрасовані. Мені знадобилося 3 комплекти, тому що в пологовому будинку я користувалася підгузками. Кольори першої одежинки для малюка краще можуть бути будь-якими, але краще виключити жовтий. У більшості новонароджених проявляється фізіологічна желтушка, а жовтий колір одягу тільки підкреслює жовтизну шкіри. 

3) Підгузки для новонароджених. Зараз у продажу представлений великий асортимент підгузників. Я брала по 2 штуки кількох фірм, щоб підгузники напевно підійшли. 

4) Крем для попки можна використовувати той, який використовує мама для сосків. 

5) Дитяче мило. 

6) Одяг для виписки. 

7) Якщо планується кесарів розтин, то потрібно взяти пляшку для суміші. 

Не набирайте надто багато, якщо раптом чогось не виявилося в сумці, можна буде купити в найближчій аптеці або попросити необхідну річ привезти з дому. 

Крім усього перерахованого вище потрібно купити безліч речей для новонародженого. Чи не забобонні мами заздалегідь складають список всіх потрібних речей, і до моменту пологів все необхідне вже куплено і чекає свого часу. Забобонні мами теж складають список необхідних речей і залишають дружину або іншим родичам цей список для того, щоб речі були куплені після пологів. Однак неможливо продумати кожну дрібницю, тому молодий матусі потрібно відноситься до всього як можна спокійніше, не можна хвилюватися і нервувати. Найголовніше - позитивний настрій!

Зустріч нового життя - дуже хвилююча і радісна подія для всієї родини. З народженням малюка все змінюються і нехай зміни будуть тільки на краще.

 

З сайту http://sprosimam.org.ua/a/shcho-potr%D1%96bno-v-pologovii-budinok

28 марта 2024 г.

O VIVATEX

Наша компания занимается оптовой продажей трикотажа по Украине и за ее пределами.

Предприятие создано в 2008 году. «Vivatex» продает качественный ясельный, детский и подростковый трикотаж.

подробнее